Мільйони - на компенсацію через карантин: хто і скільки отримав на Рівненщині

Звітували в Рівненській ОДА  

Допомога з часткового безробіття, 8-тисячна компенсація та гроші на дітей. Такі види державної підтримки отримували впродовж 2020 року підприємці та роботодавці Рівненщини.

Загалом в область торік надійшло понад 233 млн грн.

Віталій Коваль. Фото з мережі.

 - Підтримка бізнесу в умовах пандемії дуже необхідна.

 

Ми в цьому переконалися, адже саме соціально відповідальний бізнес, який має легалізовану діяльність, виплачує офіційну заробітну плату, виконує соціальні гарантії перед працівниками – формує бюджет області.

 

Тому і хороші програми, які були у 2020 році й дали результат, будуть продовжені, - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Так, навесні Уряд запровадив допомогу із часткового безробіття.

Понад 16 тисяч роботодавців Рівненщини отримали державну допомогу по частковому безробіттю.

 

Загальна сума – понад 123,2 млн гривень.

Це дозволило підтримати підприємців і найманих працівників у непростий період карантинних обмежень, а також зберегти тисячі робочих місць.

Понад 4,5 тисячі ФОП Рівненщини отримали допомогу на дітей на загальну суму 50 млн гривень.

Це виплати на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. Ця програма працювала до серпня, а у листопаді її відновили.

У грудні запровадили одноразову допомогу у 8 тисяч гривень.

Пенсійний фонд України забезпечив виплати одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 000 гривень застрахованим особам: фізичним особам - підприємцям та працівникам підприємств, діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок обмежувальних протиепідемічних заходів.

Уже 7,5 тисячі підприємців Рівненщини отримали одноразову виплату, а це понад 60 млн грн.

Ефективною у 2020 році була Президентська ініціатива «Доступні кредити 5-7-9%»

завдяки якій 290 суб’єктів підприємницької діяльності Рівненщини отримали фінансування під пільгові ставки на загальну суму майже 390 млн гривень.

Окрім того, в рамках обласної програми для суб’єктів малого і середнього підприємництва відшкодовано відсотки за банківськими кредитами.

Це дало можливість здешевити для бізнесу кредитні ресурси на загальну суму майже 30 млн грн.

Також у 2020 році подбали про працівників і мікропідприємців, які через запровадження карантинних обмежень втратили доходи й не могли сплачувати за себе єдиний соціальний внесок, щоб це не знизило рівень їх пенсійного забезпечення в майбутньому.

По-перше, державою надано право на зарахування до страхового стажу періоди отримання допомог в період карантину (наприклад, допомоги по частковому безробіттю та інші одноразові допомоги).

 

По-друге, надано можливість людям за власним бажанням не враховувати для обчислення пенсії невигідні періоди отримання невисоких заробітних плат і доходів в період карантину.

 

По-третє, тим підприємцям, які в період «локдауну» втратять доходи, діяльність яких обмежується, дозволили сплачувати єдиний соціальний внесок від фактично отриманих доходів, і такі внески будуть пропорційно зараховані до страхового стажу. При цьому, в майбутньому людина зможе доплатити за ці періоди до мінімального страхового внеску, щоб їй зарахували їх до стажу повністю.

Додатково, щоб запобігти поширенню COVID-19 та підтримати працівників, які перебувають на самоізоляції, забезпечено оплату Фондом соціального страхування листків тимчасової непрацездатності з причини перебування на самоізоляції.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень