Визначити заможна людина чи бідна можна по обличчю

Вчені провели експеримент

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

А Ви знали, що достатньо секунди, аби сформувати думку про незнайому людину?

Цікаво, що навіть за виразом обличчя незнайомця можна визначити, чи заможна ця людина. Вчені пояснили, як саме це працює.

Американські вчені з університету Торонто вирішили провести цікавий експеримент. Людям від 18 до 35 років вони запропонували проаналізували фото 80 різних людей та сказати, хто з них заробляє більше, а хто менше.

У когось річний дохід становив понад 150 000 доларів, а у когось ледве дотягував до 35 000.  Усі фотографії були портретні, а зображені на них люди були з нейтральною мімікою.

 

У результаті експерименту 68% опитаним вдалося безпомилково вгадати, хто бідний, а хто багатий.

Опитані розповіли, що насамперед звертали увагу на рот та очі.  

Вчені ж розповіли, що наш мозок аналізує міміку людини, риси обличчя, зіставляє їх з вже відомими нам даними та видає результат. Все це відбувається за долі секунди. Ми  підсвідомо розуміємо, що являє собою незнайомець. 

При цьому вчені стверджують, що правильні відповіді дають люди у зрілому віці. Тобто здатність до безпомилкової ідентифікації особи не є вродженою, це приходить із життєвим досвідом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень