Визначені спеціальності, яким держава надаватиме особливу підтримку: що це означає для вступників?

Відповідний перелік затверджений МОН

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Міністерством освіти і науки затверджений перелік спеціальностей, яким надаватиметься особлива підтримка під час вступної кампанії 2023 року.

Особливістю вступу на спеціальності, яким надається особлива підтримка держави, є те, що на них можна бути зарахованим на навчання за контрактом БЕЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ЗОВНІШНІХ ІСПИТІВ (НМТ, ЄВІ, ЄФВВ).

Цьогоріч до переліку включено 61 спеціальність, що користуватимуться підтримкою держави.

З повним переліком ви можете ознайомитися за посиланням.

Це низка педагогічних спеціальностей, природничі науки, математика та статистика, інженерія, електроніка, виробництво та технології, архітектура, аграрні, воєнні науки, цивільна безпека, транспорт.

Вступити на контракт на основі повної загальної середньої освіти, ступеня фахового молодшого бакалавра на ці спеціальності можна буде лише за результатами співбесіди або розгляду мотиваційних листів у закладі вищої освіти.

Для вступу на контракт у магістратуру на ці спеціальності можна буде використовувати результати фахового іспиту або розгляду мотиваційних листів.

Також для вступу на бюджетну форму навчання на ці спеціальності буде застосовуватись галузевий коефіцієнт, який дорівнює 1,02.

Галузевий коефіцієнт буде використаний для підтримки вступників з пріоритетним вибором (перша та друга пріоритетність) однієї зі спеціальностей, яким надається особлива підтримка.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень