Куди піти вчитися? Оприлюднений щорічний рейтинг ВНЗ України

Куди абітурієнти прагнули вступити найбільше і де була найвища конкуренція на одне навчальне місце у 2022 році

Ми ж проаналізуємо оприлюднені дані ще й в розрізі університетів Рівненщини – скільки з них прийняли студентів на бюджетну та контрактну форму навчання, скільки осіб претендувало на одне бюджетне місце.

Отож, інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» четвертий рік поспіль складений щорічний рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії, що відбулась у 2022 році.

Метою публікації рейтингу є ознайомлення майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків, освітян і всіх зацікавлених осіб з відкритими даними минулорічної вступної кампанії, що допоможе абітурієнтам оцінити власні шанси на вступ.

Статистичні дані рейтингу поділені за кількома групами – перейшовши за посиланнями, можна ознайомитися з позицією ВНЗ, який вас цікавить, у рейтингу:

 

Зупинимося на показникові Вступники, зараховані на бюджет, як чи не найбільш інформативному

У рейтингу враховано всіх осіб, зарахованих на навчання за кошти державного та місцевого бюджетів на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання.

Рейтинг також містить показники «Зараховано на контракт», «Співвідношення кількості осіб зарахованих на контракт до зарахованих на бюджет», а також інформацію про конкурс на 1 бюджетне місце.

Очевидно, що при формуванні рейтингу найбільше на нього впливав показник кількості бюджетних місць у ВНЗ.

Перша десятка рейтингу виглядає так:

Рівненські ВНЗ у рейтингу розташувалися таким чином:

28 позиція – НУВГП, куди на бюджет у 2022 році зараховано 507 вступників, на контракт – 742, конкурс на одне бюджетне місце склав 7,33 особи.

 

36 позиція – РДГУ – 434 зараховано на бюджет, 297 – на контракт, конкурс – 1,98 на місце

 

147 позиція – Національний університет «Острозька академія» - 85 осіб зараховано на бюджет, 489 – на контракт, конкурс – 17,14 на місце

 

165 позиція – Рівненська медична академія – 55 осіб зараховано на бюджет, 22 – на контракт, конкурс – 3,05 на місцк

 

178 позиця МЕГУ ім. Степана Дем’янчука – 33 особи зараховано на бюджет, 429 – на контакт, конкурс – 13,09 на бюджетне місце.

 

 

Як бачимо, найбільша конкуренція на бюджетні місця була в Острозькій академії та МЕГУ.

Яким був рейтинг університетів у 2022 році, ми писали у матеріалі:

Вступ – 2022. Рейтинг українських університетів (ОФІЦІЙНО)

Джерело: Освіта.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень