Небо і земля з минулим роком: цьогорічний мультитест буде найскладнішим за 15 років

Аналіз від експерта з освітніх питань

Олександр Кондратюк, експерт з освітніх питань, засновник Всеукраїнської освітньої компанії ЗНО Setstud, зазначив, що завдання будуть профільного рівня з відкритими відповідями й часу на їх виконання у 4 рази менше, ніж було на ЗНО.

Про це він розповів для телеканалу Еспресо.

Точно відомо про мультитест те, що він буде найжорсткішим за всі 15 років проведення тестування. Пропонується чотири завдання профільного рівня з математики, де взагалі немає відповідей, їх треба буде писати вручну. Шість профільних завдань з фізики, шість таких з хімії, також пропонують з англійської мови по всім 32 завданням вручну писати відповіді, встановлювати відповідності.

Кондратюк каже: «Це все небо і земля, порівнюючи з тим, яким був мультитест у 2022 році. Так само є ускладнення з історією, замість 100 обіцяних років треба буде знати період у чотири сотні років».

Також Олександр Кондратюк зауважив, що буде встановлена межа нескладання іспиту - це мінімальний бал на рівні 130.

Жодної прив’язки до школи

Якщо говорити відверто, то жодної прив'язки школи до мультитесту не існує, - стверджує експерт.

Щодо обов'язковості предмета історії у тестуванні, то він зробив прогноз, що його ще можуть зробити обов’язковим і тоді обов’язковими можуть стати чотири предмети.

Якщо хтось прийняв факт, що буде тільки три предмети, то це все ще не так. Всім зрозуміло, коли буде розглядатися новий перелік предметів для мультитесту у Верховній Раді, то з великою імовірністю, історію знову зроблять обов'язковим предметом.

Також Кондратюк підрахував, що зважаючи на час тривалості НМТ, завдання з відкритими відповідями потребуватимуть по 2 хвилини на кожне запитання, а це у 4 рази менше, ніж на ЗНО.

У цьому році складність буде серйозна, що призведе до значно гірших балів у порівнянні з минулими роками, - прокоментував Кондратюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень