Військовий ліцей в Острозі хочуть перейменувати

Присвоїти ім’я Великого гетьмана Литовського

Перейменування «Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою» наступного тижня розглядатиме сесія обалсної ради.

Під час роботи постійної комісії обласної ради з економічних питань та комунальної власності її члени підтримали рішення про присвоєння ліцею імені Костянтина Івановича Острозького.

За словами заступника начальника обалсного управління освіти Ольги Ладюк, таке рішення було прийнято на зборах трудового колективу закладу, а також за результатами громадського обговорення та з урахуванням історичної довідки про Костянтина Івановича Острозького.

Нагадаємо, Острозький Костянтин Іванович народився у 1460 році в Острозі. Був військовим і державним діячем Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського. Один із найвизначніших меценатів та власників землі того часу (входило 100 міст, 40 замків, 1300 сіл; іноземці називали його володіння «Країною князя Острозького», перетворив Острог на осередок слов'янської культури.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень