Військовий-афганець розповів про підготовку кадрів на Рівненщині

Сьогодні, 3 листопада, в Україні відзначають День інженерних військ

На Кафедрі військової підготовки НУВГП з 2000 року готують командирів механізованих підрозділів і спеціалістів інженерних військ. Щороку на навчання вступає понад 200 осіб. Заступник завідувача кафедри військової підготовки Валерій Скарженюк розповів, що потрібно для того, аби вступити на кафедру, та які існують обмеження для вступника:

Основним обмеженням є стан здоров’я, тобто людина повинна бути придатна для служби у Збройних силах. Наступне – це вік: тут можуть навчатись лише особи до 40 років. Для вступу, перш за все, потрібно подати заяву і пройти військово-медичну комісію, на яку ми даємо направлення. Навчання триває 2 роки і коштує 8 000 гривень за рік.

Щодо дисциплін, то тут, каже Валерій Скарженюк, вона лише одна:

У нас одна дисципліна - військова підготовка, яка складається із розділів. До неї входить: тактико-спеціальна підготовка; для командирів механізованих підрозділів – вогнева; для інженерних військ – спеціальна.

Заступник завідувача кафедри військової підготовки  розповів, що майбутньою роботою кафедра студентів не забезпечує, проте, після отримання диплому їм присвоюють первинне військове звання:

Студенти проходять атестацію, і ми подаємо проект наказу на присвоєння первинного військового звання громадянам – молодший лейтенант запасу.

 

На минулому тижні, між іншим, тим, хто закінчив навчання торік, наказом Міністра оборони України присвоєно первинне військове звання. Далі, при бажанні, особа йде у військкомат, і через нього здійснюється призов на дійсну військову службу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень