Військовозобов'язані будуть отримувати штрафи через «Дію»: кого це стосується

«Ловити на вулиці, щоб оштрафувати, не будуть» (с)

До 16 липня військовозобов’язані громадяни України мали оновити свої дані. Тим, хто цього не зробив, загрожує від 17 до 25 тисяч грн. штрафу.

Але у Міноборони наголошують, що працівники ТЦК та СП не будуть затримувати на вулицях громадян і виписувати штрафи.

Про потенційні фінансові втрати через несвоєчасне оновлення військово-облікових даних українці можуть дізнатись у застосунку «Дія». Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. Також він додав, що автоматичного штрафування військовозобов'язаних, які не встигли оновити свої дані, не буде.

- Штраф – це певна процедура. Це не одразу всім ставлять галочки, хто на сьогодні не оновив, і всім виписується автоматично штраф.

 

Мають бути протоколи, і має бути постанова. Відповідно, люди будуть дізнаватися про ці штрафи так, як дізнаються про штрафи за перевищення швидкості, у тому ж застосунку «Дія» можна буде це зробити, – сказав Лазуткін.

Він наголосив, що оновлення військово-облікових даних можна провести як у ТЦК та СП, так і у застосунку «Резерв+», але тепер це не звільняє від штрафу, оскільки закінчився 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних.

Лазуткін додав, що військовозобов'язані, які вчасно оновили свої військово-облікові дані згідно з вимогами закону, більше не будуть затримані на вулицях працівниками ТЦК та СП.

- Людина виконала норму закону у зазначений термін, вона оновила свої військово-облікові дані, вона вказала місце свого проживання. Тобто туди може прийти направлення на ВЛК. Відповідно, немає сенсу цю людину «ловити» серед вулиці, - сказав він.

Речник зазначив, що військовозобов'язані оновлювали свої дані для того, щоб було зрозуміло їхнє місцезнаходження для можливого направлення на військово-лікарську комісію. Якщо дані не оновлені, направлення видається за місцем реєстрації.

До слова, на Рівненщині протягом 2 місяців свої дані оновили понад 140 тисяч громадян.

Джерело: Радіо Свобода

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень