Курс валют в Україні: долар здорожчав до рекордних показників, чого очікувати далі?

За 1 долар треба віддати понад 41 грн

Останніми днями курс долара помітно зріс. Зараз курс становить 41,40 грн за долар. Національний банк уперше в історії встановив офіційний курс долара вищим за 41 гривню.

Що відбувається на ринку валют

Курс готівкового долара почав зростати з понеділка, 8 липня. За тиждень готівковий долар подорожчав на 29 копійок у продажу і на 28 – у купівлі.

За словами фінексперта Олександра Охріменка, курс купівлі так скаче тому, що на нелегальному ринку все більше проявляється частий, але нестабільний попит на великі партії готівкової валюти для «сірого» імпорту.

Коли міняйлам треба швидко зібрати для такого імпортера, наприклад, сто тисяч доларів, вони піднімають курс купівлі готівки навіть вище 41 гривні. Заробіток на кожному доларі при цьому мінімальний, та шляхом великих обсягів продаж за короткий час ця оборудка приносить значний зиск, – пояснив експерт.

Чого очікувати від курсу валют поточного тижня

Експерти прогнозують, що гривня й надалі дешевшатиме. Продавати чи купувати валюту? Тут поради експертів відрізняються. Одні рекомендують триматися гривні, як джерела гарантованого прибутку.

Поки гривня зручніша як засіб інвестування.

Якщо купувати валюту, то з дальнім прицілом на отримання прибутку від зростання курсу 2026 року, адже, за інформацією уряду, долар тоді коштуватиме понад 46 грн.

- А в короткостроковій перспективі, тобто на 6-9 місяців, вигідніше вже зараз вкласти кошти у все необхідне для виживання взимку, а також у пальне для генераторів струму, якщо ви ними користуєтесь.

 

Бо ближче до зими це все буде набагато дорожче, ніж зросте курс долара, – уточнив Охріменко.

Джерело: tsn

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень