Військовий з фронту звернувся до всіх Миколаїв: які насправді шкарпетки потрібні воїнам  

Бо напередодні свят влаштовують збори допомоги, а у підсумку військові отримують не те, що треба  

По всій країні й у школах зокрема до дня Святого Миколая організовують збори необхідних речей для військових. Одна з таких акцій спрямована на збір шкарпеток. Справа хороша, але через незнання люди витрачають гроші й купують шкарпетки з бажанням допомогти, але у результаті це не зовсім те, що треба на фронті.  

Військовий, який у Фейсбуці вказаний як Данило Ів. Довбун, розповів про шкарпетки, які справді допомагають зберегти здоров’я. 

Ось його допис:  

Для мене, як і для більшості військових з досвідом, одяг - це інструмент для виконання поточних завдань. 

Коли я збираюсь відпочивати, то знімаю робочі шкарпетки, та вдягаю бівачні, теплі (на фото перші зліва).  

  • По-перше, це можливість подивитися на свої брудні лапи та, хоча б, серветками протерти їх.  
  • По-друге, бівачні шкарпетки набагато краще зберігають тепло ніг під час сну.  
  • По-третє, так повільніше забруднюється спальник або вкладка у спальник. 

Коли я збираюсь на завдання, розуміючи, що буде дощ або працювати в окопах у грязі, потеплішає і сніг перетвориться на болото, то я вдягаю водонепроникні шкарпетки (на фото другі зліва). Вони дійсно не пропускають воду. Ноги залишаються сухими. Соплі не течуть. Таких шкарпеток у мене 2 пари. 

Якщо завдання передбачає дуже багато переміщення на своїх двох, то вдягаю спеціальні трекінгові (на фото треті). Вони з антибактеріальним захистом, пропускають повітря, мають посилені вставки на п'ятах та пальцях, а також спеціальне плетіння, котре краще тримає стопу. Таких шкарпеток у мене 2 пари. 

Якщо під час виконання завдання погода та дорога буде сухою, переміщень буде небагато, я вдягаю основні робочі шкарпетки (на фото четверті зліва). Вони з антибактеріальним захистом. Це важливо, якщо декілька днів доведеться не знімати взуття. Додатковий захист ніг від грибка. Відсутність неприємного запаху. Таких шкарпеток у мене 3 пари. 

Коли я приїжджаю на ППД та/або хочу відпочити від берців, то я не вдягаю капці. Їх взагалі у мене немає. Бо навіть коли все більш менш спокійно, завжди може щось прилетіли або, теоретично, може атакувати ворожа ДРГ (ми ж так робимо).  

В капцях дуже хєрово адекватно реагувати на загрозу. Тому я на відпочинку вдягаю скінери. Це такі шкарпетки з посиленою підошвою (п'яті зліва). В них ноги краще дихають ніж в берцях, але можна навіть займатися активним спортом, на відміну від капців. Тобто це непогана заміна для взуття. Однієї пари скінерів мені вистачає. 

І от на фото залишилась остання група шкарпеток, котрі я ніколи не вдягаю. Їх не вдягають і мої вовкулаки, бо у більшості випадків так само використовують шкарпетки в залежності від умов роботи. Ця група - це шкарпетки, котрі передають нам друзі, волонтери. Передають без попередження, без запросів. І мені це болить. 

Я розумію, що передають з турботою, з бажанням допомогти, підтримати. Але у нас зібралась вже велика купа таких шкарпеток. І на це неприємно дивитися. Бо це як зізнання у коханні, на котре не звертають увагу. Саме тому розповідаю про шмот, щоб попросити вас не присилати нам шкарпеток. 

Та й взагалі будь-який одяг не присилати. Для нас це інструмент. Ми самостійно підбираємо саме те, що дозволяє у будь-яких умовах не відволікатися та сконцентруватися на завданнях. Будь-який військовий сьогодні щось з одягу отримує від МО, а щось має змогу купити самостійно. І коли я зараз бачу волонтерські збори на придбання одягу для військових, мене це вкурвлює. І болить коли бачу як купа одягу стає їжею для метеликів та гризунів. 

Всім дякую. Цілую в ухо. 

P.S. Оскільки дівчата дуже полюбляють дарувати своїм чоловікам шкарпетки, я підказав вам які найкращі. Скоро Св. Миколай 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень