Війна торкнеться кожного: в Україні змінять порядок надання відстрочок призовникам

І створять електронний реєстр військовозобов'язаних

У Міноборони анонсували низку змін, які стосуватимуться як призовників, так і працівників ТЦК. Зокрема, планують створити електронний реєстр військовозобов'язаних, замінити керівництво та працівників військкоматів людьми з військовим досвідом та внести зміни до порядку надання відстрочки від мобілізації призовникам.

Наразі в Україні триває тотальна перевірка ТЦК та їхніх керівників. За перший місяць вже було виявлено ознаки корупції в 11 обласних ТЦК.

 

Проведені в них обшуки показали, що «білі квитки» там продаються масово. Чоловіків незаконними шляхами знімають із військового обліку та відкривають їм дорогу за кордон.

Перевірки триватимуть ще 1-3 місяці, але вже зараз Міноборони пропонує внести низку змін до роботи ТЦК, щоб мінімізувати корупційну складову. У цьому допоможе цифровізація реєстрів військовозобов'язаних, яка вже знаходиться на завершальній стадії.

Нині триває спільна робота восьми міністерств над цим питанням, щоб реєстр резервістів, який буде введено, працював з державним реєстром.

 

Тоді людський чинник із цього напряму зникне і глави ТЦК не зможуть роздавати «білі квитки» тим, кому вони не належать по закону.

 

Усі дані про призовників будуть у відкритому доступі правоохоронців і буде складно внести туди якісь зміни.

Торкнуться зміни і посадовців. Зараз більшість очільників територіальних центрів комплектування не воювали та не мають військового досвіду.

Саме тому в Міноборони запропонували до кінця 2023 року замінити 30% керівного складу військкоматів громадянами, які вже воювали і мають каліцтва, через що не можуть продовжувати службу в бойових частинах.

Ще одне найближче нововведення торкнеться відстрочок від мобілізації. Питання про надання відстрочки чи зняття з військового обліку вирішуватиме комісія, яку очолюватиме керівник районної військової адміністрації, а не один військовий.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень