Війна була неминуча: путін обирав між Україною та іншою країною, - американські ЗМІ

Спливли документи з секретним доступом

Ще до повномасштабного вторгнення в Україну російська влада розглядала сценарій нападу на Японію.

В мережі спливли документи із секретним доступом, у який йдеться, що ще у серпні 2021 року рф «цілком серйозно готувалася до локального воєнного конфлікту» з цією країною.

Американське видання Newsweek стверджує, що володіє документом, що це підтверджує. Це лист, написаний особою, яка працює ФСБ, адресований Володимиру Осєчкіну – російському правозахиснику. 

Агент ФСБ що підписав себе як «Вітер змін», писав:

- Впевненість у тому, що країни (Росія та Японія. – Ред.) увійдуть у стадію гострого протистояння й навіть війни, була високою. Чому для війни в підсумку була обрана Україна – сценарій особливо не змінився...

Схема повинна була бути та ж - пропагандисти кремля мали, використовуючи термінологію про «нацистів» і «фашистів», підігріти ненависть росіян до японців. 

Перший крок до цієї цілі зробили ще у серпні 2021 року.

Тоді ФСБ розсекретила інформацію про те, як японські спецслужби катували людей з СРСР під час Другої світової війни. 

Ще 8 серпня ця новина була малопомітною в російському інформаційному просторі, але вже 16 серпня росЗМІ почали розганяти тему. Вони розповідали про «жахливі біологічні експерименти» над радянськими військовополоненими та про те, що Японія з 1938 року готувалася до війни з СРСР, нібито здійснюючи диверсії.

Та вже восени цю тему в публічному просторі стишили. У москві передумали й замість Японії вирішили напасти на Україну. Інформації, чому так - немає.

Але такий план був - у листі наведено точні позиції російських вертольотів, що, за словами відправника, повинні були чекати сигналу для атаки на Японію.

- В обох випадках це просто божевілля. Але взагалі війна була неминуча для Росії через маніакальне бажання війни з боку керівництва, – йдеться в тексті.

Джерело: Obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень