Війна була неминуча: путін обирав між Україною та іншою країною, - американські ЗМІ

Спливли документи з секретним доступом

Ще до повномасштабного вторгнення в Україну російська влада розглядала сценарій нападу на Японію.

В мережі спливли документи із секретним доступом, у який йдеться, що ще у серпні 2021 року рф «цілком серйозно готувалася до локального воєнного конфлікту» з цією країною.

Американське видання Newsweek стверджує, що володіє документом, що це підтверджує. Це лист, написаний особою, яка працює ФСБ, адресований Володимиру Осєчкіну – російському правозахиснику. 

Агент ФСБ що підписав себе як «Вітер змін», писав:

- Впевненість у тому, що країни (Росія та Японія. – Ред.) увійдуть у стадію гострого протистояння й навіть війни, була високою. Чому для війни в підсумку була обрана Україна – сценарій особливо не змінився...

Схема повинна була бути та ж - пропагандисти кремля мали, використовуючи термінологію про «нацистів» і «фашистів», підігріти ненависть росіян до японців. 

Перший крок до цієї цілі зробили ще у серпні 2021 року.

Тоді ФСБ розсекретила інформацію про те, як японські спецслужби катували людей з СРСР під час Другої світової війни. 

Ще 8 серпня ця новина була малопомітною в російському інформаційному просторі, але вже 16 серпня росЗМІ почали розганяти тему. Вони розповідали про «жахливі біологічні експерименти» над радянськими військовополоненими та про те, що Японія з 1938 року готувалася до війни з СРСР, нібито здійснюючи диверсії.

Та вже восени цю тему в публічному просторі стишили. У москві передумали й замість Японії вирішили напасти на Україну. Інформації, чому так - немає.

Але такий план був - у листі наведено точні позиції російських вертольотів, що, за словами відправника, повинні були чекати сигналу для атаки на Японію.

- В обох випадках це просто божевілля. Але взагалі війна була неминуча для Росії через маніакальне бажання війни з боку керівництва, – йдеться в тексті.

Джерело: Obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень