Виїзд з України багатодітних чоловіків: кого можуть не випустити?

В ДПСУ пояснили деталі

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що виїзд за кордон багатодітних чоловіків не заборонений. Але прикордонники можуть вимагати документи, які підтверджують відстрочку від мобілізації.

Про це пише «РБК-Україна».

- Крім осіб, які чітко прописані пунктами Правил, п. 2.6 визначено, що у разі введення на території України воєнного стану право на перетин державного кордону також мають і інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

 

До цих військовозобов'язаних осіб відносяться і чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, - пояснив Демченко.

Однак, за його словами, прикордонники неодноразово виявляли підробку документів, пов'язаних з багатодітним батьківством, тому можуть додатково перевіряти цю умову виїзду чоловіків.

- Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів пов'язаних з багатодітним батьківством наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування.

 

Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах", - додав речник ДПСУ.

Тож, якщо військовозобов'язані чоловіки при виїзді з України не зможуть пред'явити документи, що підтверджують відстрочку від мобілізації, їх можуть не випустити за кордон. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень