Виїзд чоловіків з Україні в березні: які правила діють?

Пояснення адвоката

Чоловіки в березні можуть виїхати з Українина підставах і за допомогою документів, що діяли до грудня минулого року. Про це заявив у своєму блозі адвокат Олег Лук'янчиков. 

Юрист нагадав, що восени 2023 року було оприлюднено лист Держприкордонслужби, в якому йшлося про те, що тих людей, яких виключено з військового обліку за станом здоров'я за наказом Міноборони про ВЛК №402, не можна випускати за межі України.

- Але якщо є запис, що виключений на основі частини 6 статті 37 Закону про військовий обов'язок і військову службу, тоді їх можна випускати.

 

На сьогоднішній день ми чітко бачимо неодноразові успішні успішні перетини кордону, - пояснив адвокат.

Юрист припускає, що в Україні функціонує певна практика - чоловіків, яких виключено з військового обліку, випускають за межі України незалежно від того, який запис у них у військовому квитку - 402-й наказ чи статті 37 Закону. Але вже під Новий рік від чоловіків почали вимагати надати документи про відстрочку від мобілізації.

- Люди їдуть без проблем, хоча є винятки. Тобто якщо у вас є інвалідність, або ви супроводжуєте людину з інвалідністю, або якась інша підстава, передбачена правилами перетину кордону, і у вас при цьому не оформлено відстрочку - не біда, можна їхати, - каже адвокат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень