Вітаміни, які справді потрібні серцю й можуть вберегти від нападу

Втім, постійно вживати можна тільки дуже вузький перелік добавок

Для правильної роботи серцево-судинної системи організм потребує вітамінів Більшість з них людина отримує, правильно налаштувавши свій раціон. І саме такі природні вітаміни найкраще засвоюються організмом. Медики сходяться на думці, що у своїй практиці їм частіше траплялися випадки передозування вітамінами, ніж реальна їх нестача.

Які ж вітаміни справді потрібні серцю, розповіла кардіолог Наталя Іванюк:

Вітамін D - знижує ризик інсульту та серцевого нападу, підтримує здоровʼя серця, бере участь в регуляції тиску. Часто буває в дефіциті, тому треба періодично здавати аналіз для перевірки.

Вітаміни групи В - зокрема В6, В12 та фолієва кислота. Вони знижують рівень гомоцистеїну в крові, який провокує високий артеріальний тиск. До того ж В12 бере участь у синтезі гемоглобіну.

Вітамін С - зміцнює стінки серця і кровоносних судин, не дає «поганому» холестерину накопичуватися в судинах та артеріях.

Вітамін Е - сприяє нормалізації тиску, запобігає розвитку атеросклерозу, інфаркту, ішемічної хвороби.

Вітамін К - відіграє важливу роль у процесі згортання крові. Не дає кальцію відкладатися в судинах.

Які мінерали допоможуть серцю:

Магній - один з найважливіших мінералів для серця. Підтримує нормальний АТ, запобігає утворенню тромбів.

Калій - бере участь у процесі скорочення серцевого мʼяза. Тому важливий для профілактики аритмії, високого тиску, а також інсульту, серцевої недостатності.

Кальцій - також бере участь у процесі скорочення серцевого мʼяза, необхідний для формування кров'яних тілець. Але при надлишку може відкладатись у вигляді солей кальцію в суглобах, що призведе до обмеження їх рухливості й повної іммобілізації; ниркової, дихальної, серцевої недостатності.

Вживати вітаміни без призначення лікаря – небезпечно. Яких саме вітамінів потребує ваш організм, може визначити тільки лікар.

Я не раджу купувати комплекси вітамінів. Людині без серйозних проблем зі здоровʼям чи особливої дієти вітаміни в такій кількості та дозуванні не потрібні - вона отримує їх з раціону. А от яка добавка не буде зайвою, то це жирні кислоти, зокрема Омега 3, - додала кардіолог.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: РБК - Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень