«Вітала «с дньом побєди»: суд покарав жительку Рівненщини за комуністичну символіку

І скільки ще таких справ розглянули суди області

Сарненський районний суд наприкінці жовтня цього року виніс вирок жительці смт Володимирець на Рівненщині за використання комуністичної символіки у забороненій в Україні соцмережі «Одноклаcсники».

Пенсіонерка обходила накладене державою блокування соцмережі з допомогою програми VPN і зі свого комп'ютера розсилала у травні 2022 та 2023 років вітання «С праздником победы».

 

Це були листівки з зображенням серпа і молота, п'ятикутної зірки та пам'ятника, присвяченого подіям, пов'язаним з діяльністю комуністичної партії.  

 

У суді володимирчанка визнала себе винною у скоєнні злочину. Суд врахував це, а також інші пом'якшувальні обставини: те, що вона пенсіонерка, має хронічні захворювання і позитивні характеристики за місцем проживання, що вперше порушила закон. 

І оштрафував жінку на 1700 грн. 

 

До речі, цього року, як інформує Суспільне: Рівне, за аналогічні злочини суди Рівненщини вже винесли 33 вироки. Жителів області карали за розсилання комуністичної символіки у соцмережах «Одноклассники», «ВКонтакте», месенджері WhatsApp. Більшості з них призначили покарання: обмеження волі з іспитовим терміном в 1 рік. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень