Вісім продуктів, які шкідливі для серця
Список продуктів, яких слід уникати або вживати якомога рідше
Бекон, ковбаса
За ступенем шкідливості фахівці ВООЗ прирівняли ковбасу і бекон до цигарок. Результати досліджень показали: вживання переробленого м’яса підвищує ризик розвитку раку кишечника.
Оброблене м’ясо містить шкідливі хімічні сполуки, які можуть збільшити ризик хронічних захворювань: гіпертонії, хвороб серця, хронічної обструктивної хвороби легень.
Картопляні чіпси та інші снеки.
Оброблені продукти з додаванням цукру і солі замість повноцінного сніданку, обіду або вечері - шкідливі для організму.
Прості вуглеводи в чіпсах, крекерах і інших снеках завдають шкоди нашим судинам та серцю.
Вибирайте цільнозернові продукти замість снеків з білого борошна або з великою кількістю крохмалу.
Солодощі
Людям, які мають проблеми із серцево судинною системою, радять уникати, а то і зовсім виключити з раціону цукор. Балувати себе морозивом, тістечками та цукерками дозволено максимум раз на тиждень. А порція ласощів повинна бути невеликою.
Протеїн
Підвищена денна норма білка - це додаткове навантаження на нирки та серце. Любителі протеїнових коктейлів запросто можуть опинитися на лікарняному ліжку.
Ще одна проблема полягає в тому, що білок ми найчастіше отримуємо з м’яса з високим вмістом насичених жирів. Останні підвищують рівень «поганого» холестерину в крові.
Лікарі радять більшу частину білка отримувати з рослинної їжі, а також не зловживати ним.
Фастфуд
Лікарі прийшли до висновку, що вживання фастфуду призводить до виникнення різних запалень в кровоносних судинах і збільшує вміст тригліцеридів в організмі.
Після вживання їжі, багатої жирами, в організмі починаються внутрішні запальні процеси, які призводить до збоїв в роботі серця.
Енергетичні напої
У них дуже багато цукру, а також речовин, які можуть підвищувати кров’яний тиск або викликати аритмію.
Віддавайте перевагу якісному чаю і натуральній каві, а не енергетикам. Пийте ці напої без цукру, збитих вершків, карамелі та інших добавок. Тоді вони підуть вам тільки на користь.
Сіль
Сіль в нашу їжу потрапляє не тільки, коли ви солите страву. Вона є і в багатьох готових продуктах. Часто ми перевищуємо рекомендовану добову норму солі в кілька разів.
Сіль вже присутня в кожному інгредієнті традиційного американського сендвіча: в хлібі, в маринованих огірках і навіть у філе індички.
Обов’язково читайте інформацію на етикетці, перш ніж зробити свій вибір. З’ясуйте, скільки в продукті натрію. Дієта з високим вмістом натрію підвищує кров’яний тиск.
Кокосове масло
82% жирів в кокосовій олії – насичені. Це більше, ніж в соняшниковій олії, тваринному жирі і салі. Дослідження показують, що це може збільшити рівень «поганого» холестерину.
Обмежте споживання насичених жирів, замініть їх ненасиченими рослинними оліями – оливковою і соняшниковою.
Джерело: Сім'я і дім
Радіо Трек: НОВИНИ