Споживчі ціни на Рівненщині зросли. Що подорожчало найбільше

Дані за лютий оприлюднило управління статистики

Споживчі ціни на Рівненщині, як і в цілому по Україні, зросли. Індекс споживчих цін у лютому, у порівнянні з попереднім місяцем, по області становив 101,2%, по Україні – 101%, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на обласне управління статистики.

Найбільше подорожчали харчі та безалкогольні напої – на 2,5%.

Ціни зросли практично на всі продукти.

Найбільше (на 9,5-7,4%) подорожчали сало, овочі, соняшникова олія.

 

На 5,6-0,2% зросли ціни на цукор, хліб, інші продукти переробки зернових, яловичину, шоколад, маргарин та інші рослинні жири, кондитерські вироби з борошна, сири, макаронні вироби, м’ясо птиці, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, рис, фрукти, кисломолочну продукцію, свинину, сметану, масло, яйця, повідомляє держстат.

 

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,5%, алкогольних напоїв – на 0,2 %.

Водночас дещо подешевшали молоко, кондитерські вироби з цукру (на 0,9–0,8%).

Одяг і взуття подешевшали на 3,8%, зокрема, взуття – на 5,2%, одяг – на 2,7%.

Зросли також тарифи на комунальні послуги. І ціни на транспорт – через здорожчання палива. Водночас на 0,9% подешевшали автомобілі.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,1%, що обумовлено подешевшанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 0,2%.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень