Вища освіта більше не потрібна? Відомо, що найбільше цікавить роботодавців

Назвали головні вимоги

Згідно зі звітом LinkedIn, сьогодні роботодавці в описі вакансій почали рідше вказувати вимоги до освітнього рівня.

Таку тенденцію поділяють навіть ті компанії, які завжди мали суворі критерії добору працівників (IBM, Accenture, Dell, Bank of America, Google, Tesla тощо).

Керуючий директор LinkedIn Джош Графф зауважує, що ступінь завжди буде критично важливим для певної роботи, але є низка захопливих можливостей та альтернативних шляхів для людей, які не навчалися в університеті.

Отже, дипломи нині потрібні далеко не кожній фірмі, компанії чи навіть корпорації.

Чому освіта втрачає «статус»? 

В епоху глобалізації роботодавців усе менше цікавлять дипломи. Дослідження LinkedIn підтверджує, що переміщення акцентів із дипломів на реальні компетенції - не примха, а необхідність.

Це пов'язано, насамперед:

  • зі значним зниженням якості освіти
  • з недостатньою кваліфікацією випускників

Зазначається, що таким гігантам як KPMG (міжнародна мережа незалежних фірм, які надають аудиторські, податкові та консультаційні послуги), PWC (PricewaterhouseCoopers - міжнародна мережа компаній, що пропонує професійні послуги у сфері менеджмент-консалтингу та аудиту) та Deloitte (Deloitte Touche Tohmatsu Limited - група компаній у сфері аудиторських та консалтингових послуг) довелося навіть запроваджувати додаткове навчання, щоб адаптувати новачків до роботи.

Які навички цікавлять роботодавців?

Future of Recruiting 2023 свідчить про те, що «золотим» стандартом найму вже найближчим часом може стати рекрутинг на основі реальних навичок, а не освітніх дипломів.

Сьогодні роботодавців, які шукають нових співробітників, перш за все цікавлять:

  • hard skills (здобуті вміння, знання та навички, необхідні для певної посади та конкретної роботи);
  • soft skills (особистісні характеристики, завдяки яким людина може успішно взаємодіяти в команді під час розв'язання будь-яких робочих питань і завдань).

Опитування показало, що 75% фахівців із підбору персоналу насамперед звертають увагу саме на конкретні навички кандидата.

Інше дослідження LinkedIn - Future of Work - свідчить про те, що 92% керівників компаній у США воліють бачити у своїй команді людей з такими якостями:

  • комунікабельність
  • гнучкість
  • самоконтроль
  • професійна етика
  • робота в команді
  • уміння проводити презентації

Отже, диплом дипломом, а без реальних знань, навичок і людських якостей, знайти роботу скоро стане фактично неможливо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень