Вірити цим цифрам не можна, або Чому не варто міряти тиск телефоном

Не поспішайте прощатися зі старим тонометром

Останнім часом з'являється багато програм для телефону, які нібито допомагають стежити за здоров'ям. Деякі можуть навіть виміряти тиск.

Вважається, що достатньо прикласти палець до корпусу – і на екрані з'являться актуальні цифри. Але довіряти їм не варто.

Добре міряє лише манжетка на плечі. Якщо є пристрій, який підключається до Wi-Fi і зв'язується зі смартфоном, це робоча річ. Решта – нісенітниця.

 

Покласти руку на телефон та виміряти тиск не вдасться. Тільки тонометр, причому який одягається на плече. А ось годинник-тонометр і прилади, які одягаються на зап'ястя або палець, дають похибку +20 пунктів туди-сюди, - пояснюють лікарі.

Найбільш адекватні дані надає вимірювання по плечовій артерії. Неточність інших вимірювань пояснити просто – надто  багато подій відбувається навколо від моменту серцевого скорочення до того, як кров у них надійде.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень