Контрнаступ: Віра в Залужного та ЗСУ є безмірною, але… Захід дав йому лише 1/3 (ФОТО/ВІДЕО)

Третину того, що він просив для виходу до Криму

Все більше західних ЗМІ публікують матеріали, суть яких зводиться до того, що Україна навряд чи зможе провести ефективний контрнаступ. Принаймні найближчим часом.

Дехто припускає, що Захід таким чином схиляє нас до перемовин з РФ, яка запускає, фактично, нову хвилю мобілізації, плануючи до зими скерувати в Україну близько мільйона додаткових вояків.

Як пише Bloomberg

Масштабний контрнаступ української армії може бути відкладений до 2024 року. Деякі союзники України на Заході не впевнені, що зброї, що є зараз у ЗСУ, достатньо, щоб проломити російську оборону на захоплених територіях.

 

Операція ЗСУ може бути поділена на два етапи: на першому українські сили просунуться приблизно на 30 км і візьмуть під вогневий контроль лінії постачання супротивника, що створить умови для проведення другого етапу в 2024 році, в рамках якого буде здійснено глибший прорив.

 

Заходу доведеться збільшити обсяги виробництва боєприпасів, щоб забезпечити Україні таку підтримку, яка б дозволила їй довести контрнаступну операцію до успішного фіналу.

 

Нагадаємо, що сам Залужний у кінці 2022 року в інтерв’ю для видання The Economist чітко окреслив, що потрібно ЗСУ для успішного контрнаступу та виходу на кордони Криму:

«Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого. Але двома бригадами я не зможу. Я отримую те, що отримую, але це менше, ніж те, що мені потрібно».

Це Залужний сказав відкрито у грудні 2022 року. На сьогодні Україна отримала лише 1/3 від заявленого Главкомом переліку.

Чи можна йти в наступ, маючи лише третину необхідного?

Приміром Андрій Любка пише:

Не треба налаштовуватися на те, що ми буквально за тиждень зметемо всі окупаційні війська, вийдемо до моря і почнемо бомбити Крим, з Криму всі повтікають, ми його займемо і так далі.

 

Оскільки, коли цього не трапиться, у нас настане стадія розчарування, великої зневіри, а це і є мета росіян: зараз роздути можливості українського контрнаступу, щоб потім самі ми перемогу (наприклад, звільнення ста – не тисячі кілометрів, а ста – кілометрів української території) потім сприймали як поразку.

 

Чому не думати про те, що, наприклад, ми фактично стоїмо на околиці Донецька, за Мар'їнкою, за Пісками.

 

Можливо, контрнаступ відбудеться і ми дуже швидко звільнимо Донецьк. Можливо, ми будемо йти не на Мелітополь, де нас чекають, а на Донецьк. А можливо, навпаки – це буде, наприклад, атака на Кремінну, на Луганський напрямок: там зараз активізація бойових дій, і противник наступає у районі Кремінної для того, щоби відкликати наші війська і розсередити їх по фронту, щоб контрнаступ не був потенційно таким потужним.

Що в цій ситуації робити?

 

Є безліч версій, в які можна вірити або не вірити. На мою думку, треба по-менше думати про контрнаступ. Є військово-політичне керівництво, є прекрасні круті генерали, є головнокомандувач Збройних Сил. Треба вірити в Збройні Сили і по-менше будувати повітряних замків про те, що і як буде.

 

Повірте, що кожен український вояк і взагалі кожен громадянин України, громадянка України щодня засинає з думкою про те, як звільнити території і закінчити війну. Довіртеся військовим, менше говоріть про контрнаступ, стуліть пельки і підтримуйте Збройні Сили України.

Я думаю, що це найкращий варіант поведінки у цих умовах: вірити, допомагати в міру своїх можливостей Збройним Силам України – і перемога неодмінно буде.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень