«Виправдання війни»: у Держетнополітики відреагували на заяву Синоду УПЦ МП

У ній знайшли також розпалювання релігійної ворожнечі

Державна служба з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) висловила стурбованість спробами роз’єднувати українське суспільство в цей складний для країни час, коли ми сьогодні сильні й перемагаємо саме тому, що об’єднані.

Як зазначає ДЕСС,

Заява Синоду Української Православної Церкви, опублікована на офіційному сайті цього релігійного об’єднання ввечері 12 травня 2022 року, містить висловлювання, що можуть бути розцінені як розпалювання релігійної ворожнечі, образа почуттів віруючих та виправдання війни рф проти України.

Далі Держетнополітики звертає увагу, що всі релігійні об’єднання України мають право оскаржувати у встановленому законодавством порядку рішення органів місцевої або центральної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб.

Незгода з рішеннями не дає жодного права і жодною мірою не може слугувати виправданням для приниження честі й гідності духовенства й вірян іншого релігійного об’єднання України.

Звертаємо увагу, що Православна Церква України є офіційно зареєстрованим релігійним об’єднанням, яке відповідає на запит мільйонів українських православних вірян належати до такої православної Церкви, яка НЕ МАЄ АФІЛІАЦІЇ З РЕЛІГІЙНИМ ОБ’ЄДНАННЯМ НА ТЕРИТОРІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ, що здійснила перше вторгнення на територію України у 2014 році, а з 24 лютого цього року розпочала масштабне вторгнення в Україну, сповнене як військових злочинів, так і численних ознак геноциду українського народу і злочинів на ґрунті ненависті.

Звертаємо увагу, що законодавство України гарантує всім право на честь і гідність. Наголошуємо на неприйнятності розпалювання релігійної ворожнечі, образ почуттів громадян, пов’язаних із їхніми релігійними поглядами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень