ПЦУ канонізувала гетьмана Сагайдачного. Тепер він – у лику святих

Прославлення святого присвятили 400-річчю з дня смерті гетьмана

Православна церква України канонізувала гетьмана Петра Сагайдачного. Його прославлення у лику святих на загальноцерковному рівні вперше відбулося в середу, 20 квітня 2022 року, у Софії Київській.

– Ми прославляємо на загальноцерковному рівні нашого українського святого – святого благовірного гетьмана Петра Сагайдачного. Він прославлений у лику святих, зачислений нашою Православною церквою України, – сказав під час богослужіння митрополит Епіфаній.

Гетьман Конашевич-Сагайдачний був канонізований ще 25 травня 2011 року архієрейським собором Української автокефальної православної церкви, що увійшла до складу ПЦУ під час об'єднавчого собору у грудні 2018 року. Церковне прославлення святого на місцевому рівні вперше відбулося 17 липня 2011 року в місті Самбір Львівської області.

ПЦУ визнала цю канонізацію й у 2020 році встановила 20 квітня днем пам'яті святого Петра (Конашевича-Сагайдачного) для загальноцерковного шанування.

Прославлення святого відбулося лише після початку повномасштабної російсько-української війни. Його присвятили 400-річчю з дня смерті гетьмана.

Джерело: liga.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень