Проти патріарха Кирила московського збунтувалася Рівненська єпархія УПЦ (ФОТО)

Закликає скликати Синод для проголошення цілковитої Автокефалії

Єпархіальна рада Рівненської єпархії УПЦ оприлюднила звернення до керівника своєї єпархії, єпископа Рівненського і Острозького Пимена.

У ньому називає війну в Україні і ворожнечу між своїми людьми через релігійну нетерпимість - безумством.

"Війна – це безумство, безумством є і ворожнеча між своїми людьми, спровокована релігійною нетерпимістю. Тому ми закликаємо об’єднатись у спільній боротьбі з окупантом усіх, незалежно від віросповідання і національності, задля досягнення миру.

 

Ми не згодні з висловами Патріарха Кирила про ситуацію в Україні, оскільки його оцінка є нереальною і приносить смуту, нестабільність в життя наших священників та вірних. Просимо донести нашу позицію Патріарху".

Звернення закликає об’єднатись у спільній боротьбі з окупантом усіх, незалежно від віросповідання і національності, задля досягнення миру.

Рада просить митрополита Пимена донести цю позицію до Кирила, а Митрополита УПЦ Онуфрія закликає скликати Священний Синод з питання дарування автокефалії  УПЦ, яке порушували ще у 1991 році.

«Звертаємось з проханням до Блаженнішого Митрополита  Онуфрія про скликання Священного Синоду УПЦ з питання дарування автокефалії  повноті Української Православної  Церкви, яке було підняте ще у 1991 році, подумати над шляхом розв’язання  цього питання, якщо буде на це Воля Господня».

Нагадаємо, що раніше за цим же звернулася Волинська єпархія УПЦ.

Джерело: rivne.church.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень