Виплати біженцям: на українців у Польщі чекають серйозні перевірки

Їх анонсували у польському уряді

Як відомо, уряд Польщі планує продовжити термін легального перебування громадян України в Речі Посполитій та право на соціальні виплати.

Наразі ще тривають консультації з воєводами та окремими міністерствами.

Зокрема, Міністерство внутрішніх справ та адміністрації зараз займається внесенням змін до закону щодо українців. Проєкт розробив заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Томаш Шиманський.

Як зазначає політик, питання допомоги громадянам України регулює директива ЄС, де вказано витрати для окремих країн.

Дію положень нормативного акта повинні продовжити до 30 червня 2024 року.

 

Для чого потрібні перевірки?

Щоб зменшити навантаження на бюджет Польщі, команда Дональда Туска шукає способи економії.

З року в рік витрати збільшуватимуться. Тому уряд бачить необхідність скоригувати пільги, які отримують наші сусіди зі східного кордону.

 

Це питання аналізу: треба перевірити, скільки українців виїхало з Польщі, яка вартість пільг і де можна знайти можливість заощадити.

 

Перевірка потрібна.

 

Українських біженців ми однозначно будемо підтримувати, але, мабуть, в іншій мірі, – зазначив близький до чинного прем’єра політик.

Політики, які зараз при владі, визнають, що допомога українцям важлива. Оскільки громадяни України живуть в Польщі, а отже і кошти витрачають тут. Частина цих коштів повертається до бюджету, наприклад, у вигляді ПДВ.

Йоанна Фрідріх, заступник голови парламентського комітету з питань соціальної політики та сім’ї, відзначила, що таке явище як «соціальний туризм» (коли біженці приїздили до Польщі для призначення пільг і поверталися в Україну), вже не існує, або принаймні про це ніхто не повідомляє.

Джерело: InPoland

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень