Українці з дітьми можуть безкоштовно переночувати у Варшаві

Зробити це можна на добре відомій нашим співвітчизникам Варшаві Заходній

Як повідомляє YAVP.PL, українські біженці, які мають зупинку у Варшаві під час своєї подорожі з України до інших міст Польщі чи Європи (або в зворотньому напрямку) можуть безкоштовно зупинитися у Пункті матері і дитини на автобусному вокзалі Варшава-Західна (Warszawa Zachodnia).

Він був відкритий наступного ж дня після початку повномасштабного вторгнення для допомоги біженцям з України Фондом мігрантів на ринку праці EWP за підтримки столичного мазовецького воєводи та UNICEF. Пункт і надалі продовжує функціонувати, як хаб для українських жінок з дітьми, які подорожують до країн Європи через Польщу і мають зупинку у Варшаві.

Тут можна безкоштовно зупинитися на одну добу. Для цього є простір з ліжками, розрахований на 50 осіб.

 

Діти можуть бавитися в ігровій кімнаті. А також є можливість випити чай, підігріти їжу, скористатися безкоштовним інтернетом і взяти. За потреби, гуманітарний одяг для дітей.

У грудні-січні пожвавлюється рух між Україною і країнами ЄС. Не всі можуть дозволити собі зняти готель, особливо, коли пересадка триває кілька годин. А чекати з дітьми на морозі складно.

 

Тому наш пункт продовжує працювати, приймаючи у цей період щодня 40-50 людей, - пояснює голова Фонду мігрантів на ринку праці EWL Марія Кузенко.

Волонтери пункту можуть допомогти з консультаціями, як купити квиток у Польщі чи в іншу країну Європи, або ж як легалізуватися чи знайти роботу в Польщі.

Адреса Пункту матері і дитини: Aleje Jerozolimskie 144, другий поверх.

Працює цілодобово.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень