Він надважливий, - Петро Котін про річницю другого енергоблока ХАЕС

Виповнилося 19 років з моменту підключення енергоблока №2 до енергосистеми України

Цими днями виповнюється 19 років з часу включення в енергосистему України другого енергоблока Хмельницької АЕС.

Пуску ХАЕС-2 чекали понад двадцять років. Його будівництво стартувало ще 1983-го, а завершилося вже за незалежної України.

Енергоблок №2 став пілотним в Україні у дослідженні режиму добового регулювання потужності, впровадження якого необхідне в умовах перерозподілу структури енергетичної генерації та важливою передумовою для експорту електроенергії.

Другий блок наразі перебуває в ремонті, але, як і завжди, він – надважливий. Серед вітчизняних атомних енергоблоків він останнім повернеться в роботу вже перед початком опалювального сезону, і тоді ми всіма дев'ятьма енергоблоками, які розташовані на контрольованій Україною території, працюватимемо на максимумі потужностей.

 

Бажаю атомникам плідно та якісно виконати свою роботу, забезпечивши його перевантаження і ремонт, та максимально швидко під'єднати енергоблок до мережі! – зазначив з нагоди річниці президент Енергоатому Петро Котін.

Під час війни надійна та стабільна робота 2-го енергоблока та Хмельницької АЕС в цілому – особливо важлива складова енергетичної безпеки України.

Привітав з річницею свій колектив й гендиректор ХАЕС Андрій Козюра. Передусім побажав стабільної, безаварійної роботи та якнайшвидшого початку активної фази спорудження нових енергоблоків.

Будівництво нових потужностей - важливий компонент Енергетичної стратегії України та одна з ключових складових розвитку сучасної та безпечної атомної генерації. Це сприятиме досягненню поставлених енергетичних цілей країни, а також дасть можливість реалізувати нові соціально важливі проєкти в громадах регіону розташування ХАЕС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень