Атомниці Хмельницької АЕС вже понад рік плетуть маскувальні сітки

Над найдовшою працюють саме зараз

Працівниці ХАЕС долучаються до ініціативи ГО «Жіночий батальйон». Плетуть маскувальні сітки вже понад рік, з перших днів повномасштабного вторгнення.

Серед активістів є нинішні працівниці Хмельницької АЕС, а також ті, що вийшли на заслужений відпочинок, та ті, хто, переїхав з тимчасово окупованого Енергодару та працює зараз на ХАЕС.

Сітки плетуть між змінами, після роботи та вдома, нарізаючи тканину та повертаючи готовий матеріал для плетіння.

Методику плетіння маскувальних сіток жінки розробили самостійно, удосконалюючись та прислухаючись до побажань та зауважень військових, які вже випробували вироби в умовах бойових дій.

Активістки розповідають, що розміри та відтінки кольору маскування залежать від місцевості, куди «красуня» поїде.  Майстрині спілкуються з кожним воїном-замовником та враховують усі нюанси.

Найменша виплетена сіточка мала розмір 2х3 метри, а найбільша – 15х11 метрів, найдовша була довжиною 50 метрів, найширша - 20 метрів одним масивом.

 

Зараз триває робота над сіткою довжиною у 100 метрів.

Сіточки плетуться виключно з натуральних тканин на нитковій основі, пофарбованих у відповідні кольори.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень