На ХАЕС триває пілотний проєкт для персоналу електричного цеху

Випробування триватимуть впродовж року

На Хмельницькій АЕС місяць тому стартував пілотний навчальний проєкт: у дослідну експлуатацію було введено локальний інтерактивний комп’ютерний тренажер для навчання оперативного персоналу електричного цеху.

У тримірному віртуальному просторі оперативний персонал ЕЦ буде вчитися виконувати оперативні перемикання, аби уникати помилок в реальній роботі.

Робота з виконання планових, позапланових, аварійних оперативних перемикань на електрообладнанні безпосередньо впливає на безпеку енергоблоків та надійність живлення об’єктів ХАЕС, тому встановлює надзвичайно високі вимоги до підготовки працівників, які їх виконують.

Головною метою впровадження локального інтерактивного тренажера стало формування в оперативного персоналу ЕЦ стандарту поведінки під час виконання перемикань, навчанню взаємодії у виконанні завдання. Цьогоріч у травні завершилися попередні роботи щодо реалізації проєкту з впровадження тренажера, розробленого вітчизняною компанією «АСОТ».

Нині ми опрацьовуємо документи, які встановлюють порядок проведення навчання із застосуванням тренажера, оцінювання теоретичної та практичної частини навчання. Наразі ми і навчаємо оперативний персонал, і тестуємо комп’ютерний програмний продукт одночасно, – розповів Олександр Клепко.

Дослідна експлуатація тренажера триватиме рік. Усі зауваження замовника будуть враховані при удосконаленні тренажера.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень