До Хмельницької АЕС – не наближатися. Вхід до санітарної зони заборонений

Тут проводять спеціальні охоронні заходи, у тому числі військового характеру

Служба фізичного захисту та загін відомчої воєнізованої охорони ХАЕС звертаються до мешканців та гостей Нетішинської, Славутської, Ізяславської, Плужненської та Острозької територіальних громад з проханням без нагальної потреби не відвідувати санітарно-захисну зону навколо Хмельницької АЕС, в межах якої, внаслідок введення на всій території країни воєнного стану, проводяться спеціальні охоронні заходи, у тому числі військового характеру.

Щоб уникнути непорозумінь, ХАЕС просить утриматися від прогулянок в межах зазначеної території та фотографування об’єктів, які входять до складу «Хмельницька АЕС» (промисловий майданчик атомної електростанції, територія бризкальних басейнів, станція знезалізнення питної води, навчально-тренувальний центр тощо).

Якщо ви стали свідками появи в межах санітарно-захисної зони невідомих осіб, які викликають підозру, просимо повідомити за телефонами:

  • 067 381 06 95 (загін відомчої воєнізованої охорони)
  • 067 250 68 74 (служба фізичного захисту ВП ХАЕС).

Крім того, слід утриматись від прогулянок та влаштувань місць відпочинку навколо технологічної водойми (водосховища) ХАЕС, особливо в районі дамби, навколо якої також здійснюються охоронні заходи, у тому числі військового характеру.

Водночас ХАЕС нагадує про заборону фото-, відеофіксації та неприпустимість поширення у соціальних мережах чи загальнодоступних чатах інформації про:

  • особовий склад, озброєння, військову техніку, їхню кількість та стан;
  • переміщення та розгортання наших військ, їхні координати та місця розташування;
  • системи охорони та оборони об’єктів і засоби захисту особового складу;
  • зниклі або збиті літаки (літальні апарати) та пошуково-рятувальні операції;
  • результати ракетних (повітряних) атак ворога, руйнування, знищення інфраструктурних об’єктів;
  • стан та режими роботи енергетичного обладнання виробників електроенергії;
  • технологію мереж, межі охоронних зон та технічні характеристики об’єктів;
  • завантаженість трансформаторних підстанцій, кількість трансформаторів та їхній тип;
  • лінії електропередач, їхню потужність, нумерацію опор, переріз провідників тощо;
  • персональні дані співробітників енергетичного сектору із зазначенням конкретного місця роботи та службових обов’язків.

Фахівці наголошують обов’язково провести роз’яснювальні бесіди з дітьми та пояснити необхідність дотримання зазначених обмежень з метою забезпечення безпеки ХАЕС, як об’єкта критичної інфраструктури, та уникнення непорозумінь з особовим складом (персоналом) підрозділів, які виконують бойові завдання з охорони й оборони ядерної установки та об’єктів її життєзабезпечення.

Примітка: Межі санітарно-захисної зони ХАЕС складають 2,7 км від території ВП ХАЕС та позначені відповідними покажчиками на місцевості.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень