Вимкніть бойлери! Експерт порахував економію після підвищення тарифу на світло

А також запропонував неочевидний порятунок в умовах дефіциту електроенергії

Мешканцям Києва та інших міст, де зберігається гаряче водопостачання, треба повідключати бойлери і перейти на централізоване гаряче водопостачання.

Про це розповів в інтерв’ю ЕП голова Асоціації енергоаудиторів Вадим Литвин.

Я рахував сумарну потужність бойлерів Києва, вийшло близько 300 МВт – це третина атомного енергоблока.

 

Можна гігават побудувати, а можна ці 300 МВт у Києві зекономити, якщо не використовувати електроенергію для підігріву води в бойлерах., – зауважив Литвин.

Крім того, наголошує експерт, централізоване водопостачання є більш бюджетним у порівнянні з нагріванням води у бойлері.

Це банально дешевше. Вартість кубометра гарячої води з бойлера після підвищення тарифу становить понад 250 гривень, а для централізованого водопостачання вона субсидована – близько 100 гривень.

 

Тобто різниця у 2,5 рази.

 

Навіть після приведення тарифу до ринкового різниця все одно буде досить суттєвою, тому це треба робити і завдяки цьому вивільнити достатньо велику кількість енергії, – додав він.

Зараз усі протидіють кондиціонерам, мовляв, повимикаємо всі, але побутовий кондиціонер споживає 500 Вт і він не працює постійно. Електробойлер споживає 2 тисяч Вт, у чотири рази більше, причому він довго працює.

Також Литвин підкреслив: «У нових житлових комплексах є дахові котельні, тож можна перейти на постачання гарячої води від них».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень