Викриття Джонсона: Німці нас здали, Франція «відмовлялася вірити», Італія шухерилася (ФОТО/ВІДЕО)

Шо творилося у ЄС в переддень нападу РФ

Борис Джонсон видав низку гучних заяв, і, як виглядає, зробив це свідомо.

В резонансному інтерв’ю для CNN колишній прем'єр-міністр Британії стверджує, зокрема, що станом на переддень російського вторгнення Німеччина хотіла, щоб Україна «швидко склала лапки» після вторгнення Росії, а Франція до останнього «заперечувала» можливість вторгнення, аж поки Росія не ввела війська. Італія ж думала тільки про те, щоб не зазнати від всього цього збитків.

Цитата:

«Німецька точка зору на певному етапі була такою, що якщо це станеться, що буде катастрофою, тоді буде краще, щоб уся справа швидко закінчилася, а Україна «впала». Я вважав, що це катастрофічний погляд на речі. Але я можу зрозуміти, чому вони так думали».

На його думку, Німеччина надто залежала та залежить від російських енергоносіїв. Приміром, цієї зими там не виключають можливості блекаутів і на енергетичну допомогу різним сферам виділили понад 175 мільярдів євро.

Джонсон додав:

«Не сумнівайтеся, що французи заперечували це (можливість вторгнення – ред.) до останнього моменту».

Путін зустрічається з Макроном за кілька днів до вторгнення

Президента Франції Еммануеля Макрона критикували за його спроби врегулювання кризи – він відвідав Кремль за кілька тижнів до вторгнення в Україну, однак це не допомогло.

- Що ж до Італії, то італійський уряд під керівництвом Маріо Драгі на якомусь етапі просто сказав, що вони не зможуть підтримати позицію, яку ми займаємо.

Лідери Італії, Франції та Німеччини під час відвідин Києва весною цього року

На думку Джонсона, італійці теж залежали від російських енергоносіїв.

Однак пізніше, за словами екс-прем’єра, позиція ЄС змінилася і сформувався єдиний фронт опору російській агресії та допомоги Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень