Таки відставка Бориса? Серед консерваторів бунт: урядовці масово звільняються з Кабміну (ФОТО)

Доля улюбленця українців вирішується буквально в ці хвилини

Праворуч -- з телефоном -- Майкл Гов, який прямо ще сьогодні зранку на засіданні кабміну прямо запропонував Джонсону -- піти (у відставку)

П'ять міністрів припинили роботу в кабміні Бориса Джонсона, в той час як близько 70% британців вважатимуть за нормальне, якщо місце прем'єра займе інша людина. Такою є невтішна статистика, яка, все ж, не змушує улюбленця українців – здаватися.

Проте ситуація для кудлатого британця є вкрай важкою, тож дехто не виключає, що за всім цим може стояти й російська ФСБ.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон може втратити посаду, на нього чекає розмова з представниками парламентських комітетів після відставки кількох міністрів. Про це пише агентство Reuters.

Джонсон пообіцяв не піддаватися закликам піти у відставку, але британські законодавці зустріли таку його реакцію глузуванням й зневагою, зазначають журналісти.

Уряд Джонсона залишило уже понад 30 осіб.

 

Законодавці цікавляться, чи зможе Джонсон закрити всі ці позиції, тому що виконавчу владу Великобританії закликають боротися з економічною кризою та можливою рецесією.

Майбутнє Джонсона може вирішитися 6 липня на засіданні так званого Комітету 1922 року (комітет об'єднує депутатів-консерваторів, які не входять до уряду, — ред.). На зборах встановлюють правила вотуму довіри до керівництва.

Один із його представників сказав Reuters про впевненість Джонсона у своїй перемозі.

«Робота прем'єр-міністра у важких обставинах полягає в тому, щоб продовжувати йти вперед. Це те, що я збираюся зробити», — заявив Джонсон.

У ці хвилини триває засідання на, якому вирішується доля Бориса Джонсона (ліворуч -- спиною до нас) та його кабінету

П'ять міністрів залишили Джонсона

Економічний секретар казначейства та міський міністр уряду Великобританії Джон Гленн 6 липня написав заяву про звільнення з посади. В тексті він наголосив, що «прийшов до повної недовіри до Джонсона та його недалекоглядного керівництва».

«З глибоким жалем йду з уряду… Країна заслуговує на краще», — зазначив він.

Бім Афоламі -- заступник голови консервативної партії теж подав у відставку та в різкий формі закликав зробити це й Бориса Джонсона

Гленн — один з основних союзників колишнього глави британського Мінфіну Ріші Сунака. Зазначимо, що Сунак пішов у відставку днем раніше разом із головою МОЗ Саджидом Джавідом.

Двоє міністрів заявили, що не продовжать роботу з етичних міркувань. На зміну їм прийшли Надхім Захаві та Стівен Барклі.

Міністри, які звільнилися ще раніше

Кабінет Джонсона покинули міністр у справах шкіл Робін Волкер, міністр у справах дітей та сім'ї Великобританії Вілл Квінс, міністр юстиції, молодший міністр у справах в'язниць, міністр з питань переселення з Афганістану Вікторія Аткінс та міністр з агроінновацій та адаптації до зміни клімату.

Опитування британських соціологів з YouGov показало, що 69% британців вважають нормальним, якщо Джонсон залишить посаду прем'єр-міністра. Якщо Джонсон все ж таки піде, на його заміну може піти близько 2 місяців.

Ті, кого Джонсон призначив замість перших двох членів уряду, які подали у відставку

Звільнення в уряді Джонсона — в чому причина?

Відставки у кабміні Бориса Джонсона почалися після скандалу минулого тижня із заступником головного організатора правлячої Консервативної партії у палаті громад Кріса Пінчера. 52-річний політик влаштував п'яний бешкет в елітному лондонському клубі для консерваторів «Карлтон» на вулиці Пікаділлі, пише таблоїд The Sun.

Журналісти зазначили, що Пінчер чіплявся до двох чоловіків. Він не став заперечувати факт непристойної поведінки і сказав, що «минулої ночі надто багато випив».

Пінчер та Джонсон. Цікавощо, що англійською "пінчер" перекладається як "той, хто щипає"

Далі Пінчер подав у відставку. Джонсон при призначенні Пінчера був у курсі, що той уже підозрювався у домаганнях.

Нагадаємо, що британський прем'єр раніше говорив про токсичну маскулінність президента РФ Володимира Путіна. За його словами, російський президент не розпочав би війни в Україні, якби він був жінкою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень