Борис Джонсон подасть у відставку сьогодні. Перед цим він зробить заяву (ФОТО)

Залишити посаду його змушує повна обструкція в рідній партії

Праворуч -- сім урядовців, які подали у відставку вже сьогодні. На додачу до 5-ти, які звільнилися раніше

Формально, Борис Джонсон отримав кілька днів тому вотум довіри і тепер може не зважати на те, що в його партії – серед членів парламенту – майже всі проти нього, але…

Вчора ввечері Борис Джонсон категорично відхилив заклики піти у відставку. Тим паче, що спеціальний комітет, який вирішував його долю, не зміг набрати більшості голосів.  Однак, всі розуміють, що  це явище тимчасове.

Нова хвиля відставок, які трапилися сьогодні зранку, призвела до виходу з «підбитого» уряду ще семи міністрів.

Сьогодні зранку Джонсон зустрівся в своєму офісі з колишніми лояльними міністрами, які сказали йому, що він втратив довіру партії Торі.

 

При цьому союзники прем’єр-міністра повідомили йому про підготовку «ядерного варіанту», коли його ж партія попросить королеву розпустити парламент та ініціювати вибори.

Почувши все це, Джонсон погодився подати у відставку.

Він готує звернення. Як повідомила його речниця:

«Прем'єр-міністр сьогодні зробить заяву для країни».

«Смертельний удар від Захаві»

Незважаючи на те, що один із міністрів кабінету (Захаві) не подав у відставку, виглядає, що саме він завдав вирішального удару Джонсону, опублікувавши в сьогодні заклик у Твітері

«Прем’єр-міністре: це все безнадійно, і буде далі тільки гірше: для вас, для Консервативної партії і головне для всієї країни.

 

Ви маєте вчинити правильно і піти зараз».

Міністр освіти Мішель Донелан, яка була призначена на посаду одночасно з Захаві, також оголосила, що йде у відставку, лише через дві години після того, як міністр Північної Ірландії Брендон Льюїс «впав на свій меч».

До того моменту прем’єр-міністр клявся не йти і стояв на цьому непохитно, незважаючи на різноманітні переконливі докази падіння його авторитету серед одно партійців та населення Британії.

Чи залишиться Борис ще до жовтня?

Незрозуміло чи консерватори погодяться, аби Джонсон залишався на посаді до жовтня – більше двох місяців – як того вимагає загальна процедура.

Загалом, на сьогодні, понад 50 членів уряду подали у відставку (з різних посад), тож виникатимуть питання, чи можна їх просто перепризначити, чи вони взагалі погодяться на це.

Приміром, Джордж Фрімен, який сьогодні вранці оголосив, що йде у відставку з посади міністра науки, сказав, що Джонсон має вибачитися перед королевою та порадити їй призначити тимчасового прем'єр-міністра.

«Борис Джонсон повинен здати печатки, вибачитися перед Її Величністю і порадити їй призначити тимчасового прем’єр-міністра, який би приступив до виконання обов’язків сьогодні, щоб міністри могли повернутися до роботи, а ми могли обрати нового лідера консерваторів, щоб спробувати виправити завдані партії збитки та відновити довіру».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень