«Вигребу, але зафіксую»: Дещо про ситуацію під Бахмутом не так, як про це розповідають по ТБ

Медики гинуть та «вибувають» цілими медпунктами

Ми всі слідкуємо за ситуацією під Бахмутом та Соледаром. Там важко. На жаль, ми рідко собі навіть уявляємо – наскільки важко.

Подаємо нижче допис (без змін), який зараз активно поширюється в соцмережах:

Iryna Guk

Вигрібу, але зафіксую. Насторожують деякі речі в «інформпросторі». В уявленнях, які формуються й культивуються в широкого загалу про те, що відбувається.

 

Наприклад, Бахмут. У мене враження таке, що люди скоро почнуть друкувать сувенірку, особливо для іноземців. Наче це такий зоопарк, туристична принада.

 

«Купіть футболку з пандою, 10 доларів». Не хвилюйтеся, ви зараз просто купите футболку і все буде добре. Це ж фортеця, пам'ятаєте? Ні, навіть не так. Це така популярна комп'ютерна гра про фортецю. Так, я не можу писати про «правильну правду» - бо мене там нема, і я не військова.

 

Але з наших навіть запитів і з того, що я бачу у колег, найбільш реалістично виглядає те, про що написав, здається, Шуклінов:

 

«Пам'ятаєте, ми збирали на пікап? Поки він приїхав, вже і заявника нема і його підрозділу нема».

 

Це менш популярно, звісно.

 

Але мені чомусь досі здається, що важливіше доносити до людей хоч якось масштаб ціни, яку ми платимо не лише там, але й на кожному кілометрі - ніж продовжувати плавати в солодкому героїчному епосі арестовича. Бо наче з «2-3 тижнів максимум» виплили за 10 місяців, так тепер дружно вплили в новий щасливий 2023, який ось-ось принесе перемогу (што, чого, з якого дива?)

 

Я от боюся дізнатися, скількох медиків з нашої бази запитів вже немає. От вчора з'ясувалося, що ще одного.

 

А ось, наприклад, фото медиків великого підрозділу – вони отримали рюкзаки гуртом і так і сфотографувалися з ними. Всі, всі до єдиного за місяць вже були в госпіталі, живі, слава богу.

 

Або от ще коротке повідомлення днями

 

«Не шліть посилку, нашого медпункту більше не існує».

 

Я пишу це не для того, щоб когось засмутити чи вганяти в депресію, як хтось обов'язково напише. А для того, щоб всі ми тут (і мене це теж дуже стосується, повірте) вірно розраховували власні фізичні й душевні сили й не сипалися на шматки, коли позитивні очікування швидко не справдяться.

 

Перш за все, до речі, це стосується людей активних, які не сидять склавши руки під бубніння переможного телевізора.

 

І наостанок.

 

Вибачте, але я зараз бачу під слово «Бахмут» відверто шахрайські збори від невідомого кого і невідомо на що. Будь ласка, будьте уважні й переказуйте гроші лише перевіреним волонтерам і фондам, а не ноунеймам, які вдало спекулюють на емоціях.

 

Якось так.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень