Виготовити паспорт за кордоном дедалі складніше. Що впровадили паспортні сервіси 

Зараз там спостерігають небувалий ажіотаж за документами 

У закордонних паспортних сервісах скасували живі черги. Таке рішення ухвалили через ажіотаж, що виник після голосування за новий закон про мобілізацію. Сьогодні, 16 квітня, президент уже підписав закон про мобілізацію, і через місяць він набуде чинності. 
 
У документі йдеться, що чоловіки за кордоном упродовж 60 днів після введення його в дію мають актуалізувати свої дані у закордонних представництвах. Це можна зробити й онлайн, при цьому українці не мають зобов'язань щодо повернення в Україну. 
 
Попри це, українські чоловіки виявили бажання оперативно замінити свій паспорт. Через ажіотаж  Центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс» вирішив змінити правила отримання документів.

З 15 квітня закордонні підрозділи ДП «Документ» у Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Гданськ), Німеччині (Мюнхен, Берлін, Кельн), Чехії (Прага), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Італії (Мілан), Словаччини (Братислава) та Туреччини (Стамбул) вводять прийом за попереднім записом в електронну чергу. 

 

Відсьогодні вже немає можливості отримати ті чи інші послуги у порядку звичайної черги.

Водночас кількість талонів для попереднього запису - збільшили. Також посилили верифікацію користувачів.

Нові талони з'являються у будь-який час. Для підтвердження реєстрації застосовується код з повідомлення у Telegram або SMS. Тому важливо тримати мобільний телефон з собою.

«Якщо ви прийшли на оформлення документів з талоном попереднього запису (реєстрація в електронну чергу на сайті) і обраний вами час збігся з відключенням електропостачання, повітряною тривогою чи іншими технічними причинами - талон буде дійсним виключно протягом поточного робочого дня центру», - уточнили фахівці.

Щодо запису в електронну чергу, він безкоштовний та проводиться на офіційному сайті ДП «Документ» за посиланням.

Джерело: today.ua
 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень