Відсторонення  – законне, нещеплених освітян на роботі сьогодні уже не чекають

Навіть у дистанційному форматі

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко підтвердив інформацію про те, що згідно з чинним законодавством, невакцинованих вчителів відсьогодні [8-го листопада] дійсно усунуть від виконання своїх обов'язків.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «1+1» напередодні ввечері:

 – Згідно з чинним законодавством, вони [невакциновані вчителі] будуть відсторонені. Для цього директор навчального закладу видає внутрішній наказ, згідно з яким усуваються на період карантину люди, які не мають хоча б одного щеплення проти коронавірусної хвороби.

 

Це все в рамках чинного законодавства, - наголошує очільник МОЗ.

Очільник МОЗ України Віктор Ляшко. ФОТО - Українська правда
Очільник МОЗ України Віктор Ляшко. ФОТО - Українська правда

Відповідь міністра профспілкам щодо «почекати»

Ляшко прокоментував звернення профспілки працівників освіти і науки з проханням дати вчителям іще місяць. Каже, мав велику дискусію щодо цього і з’ясував, що профспілки хочуть право на роботу, а він «хоче забезпечити право на життя».

Очільник МОЗ нагадує, що заклади освіти у червоних зонах можуть працювати лише за умови 100% вакцинованого персоналу. Щоправда, місцева влада може вводити й додаткові обмеження.

КОНТЕКСТ:

✅ З понеділка, 8 листопада, вакцинованими проти ковіду повинні бути освітяни та державні службовці. В іншому випадку їх офіційно відсторонятимуть від роботи (навіть у дистанційному форматі) - без збереження зарплати, нарахування страхового стажу та виплати лікарняних, але зі збереженням робочого місця.

✅ Невакцинованих працівників усувають окремим наказом чи розпорядженням керівника закладу, сповіщаючи їх про це.

✅ У постанові вказано, що «термін відсторонення обчислюється до усунення його причин», за словами головного санлікаря Ігоря Кузіна це потрібно розуміти як: після першого щеплення працівник зможе повернутися до виконання обов'язків.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень