Відсьогодні ліцензії та дозволи бізнесу видаватимуть по-новому: нововведення для підприємців (ВІДЕО)

Відкрити свій бізнес або підтримувати вже наявний - тепер ще простіше

Доки наші захисники стримують ворога на передовій, Рівненщина має забезпечити життя в тилу. Ми маємо повертатися до активного життя. Весь бізнес зараз має працювати і уряд всіляко це підтримує, зауважив очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Програми підтримки, які діють на Рівненщині:

Доступні кредити 5-7-9%. Будь-який бізнес сьогодні може отримати кредит під 0% річних - на період дії воєнного стану та місяць після його закінчення. Потому кредитна ставка буде 5% річних.

Працевлаштування ВПО. Кожен роботодавець, який прийме на роботу вимушених переселенців, отримає від держави компенсацію у вигляді 6500 грн протягом двох місяців.

Перевірка бізнесу. Всі планові та позапланові перевірки скасовуються, аби бізнес міг стабільно спокійно працювати.

Дерегуляція бізнесу. Відсьогодні змінюються умови видачі ліцензій та дозволів. Наразі бізнесу достатньо відповідати вимогам чинного законодавства, розмістити декларацію про відповідність усім вимогам закону. Подати документи можна двома способами: або фізично (через ЦНАП), або онлайн (через єдиний веб-портал електронних послуг або через «ДІЮ»).

Раніше в Україні було близько 600 дозволів та ліцензій. Сьогодні більшість з них скасовано - лишається близько пів сотні - у тих сферах, які важливі для контролю. Йдеться, наприклад, про поводження з радіоактивними відходами, ядерне регулювання, телекомунікація тощо.

Програма єПідтримка. Програму розширили для надання допомоги тим, хто втратив роботу та дохід на територіях, де ведуться активні бойові дії. Найняті працівники, за яких сплачували податки, та ФОПи усіх груп можуть оформити одноразову допомогу від держави у розмірі 6500 грн.

Агробізнес. Держава буде компенсувати відсотки за кредитами агропідприємствам, які здійснюють с/г діяльність. Йдеться про підприємства, які мають розмір земельного банку до 10 тис. га. Також аграріям надаватимуть державні гарантії до 80% від суми кредиту.

Переміщення бізнесу. Розпочато роботу щодо переміщення підприємств із територій, де ведуться активні бойові дії. Через Мінекономіки подано вже понад тисячу заявок на переміщення. 50 підприємств вже перемістили в області, де немає активних бойових дій, і 18 із них - уже приступили до роботи.

Рівненщина також запрошує підприємців. Щоб подати заявку, можна звернутися до департаменту економіки обласної військової адміністрації або зателефонувати на спеціальну гарячу лінію: 0 800 500 078.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень