Відрізані від газу хати платитимуть менше. З 1 жовтня запрацює нова методика нарахування за доставлення блакитного пального

Хто менше споживав – менше платитиме

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 жовтня 2023 року запроваджує зміни у підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності для побутових споживачів. Йдеться передусім про споживачів яким газопостачання припинено повністю або частково.

Відтепер при визначенні мінімальних обсягів річної замовленої потужності враховується виключно працююче газове обладнання побутового споживача, що не було опломбоване.

Для прикладу, в інфографіці наведена зміна платежу за розподіл природного газу для побутового споживача з комплексним споживанням у Чернівецькій області з опломбованим обладнанням (опалювальний прилад та водонагрівач) та мінімальними обсягами споживання в попередньому газовому році.

Регулятор зазначає, що у такому випадку до змін клієнт платив за мінімальний обсяг споживання 314 куб. м на рік, а тепер після змін платитиме за 39 куб. м на рік.

Таким чином, економія для зазначеного прикладу складе 45,6 грн на місяць та 547,25 грн на рік.

НКРЕКП ухвалили рішення про ці зміни 12 вересня. Комісія вважає, що це сприятиме зменшенню платежів у споживачів, у яких протягом попереднього газового року споживання було на мінімальному рівні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень