Відпустка педагогів Рівненщини: Зміни до закону прийняли, але проблема є

Чекають рішення президента

Питання з відпусткою педагогічних працівників досі лишається невирішеним. Нагадаємо, через запровадження воєнного стану в Україні максимальна відпустка становить 24 дні.

Однак освітяни мають право на 56-денну відпустку

Тож 1 липня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про повернення вчителям законної відпустки. Однак це не означає, що відпустку таки продовжать, адже з одного боку президент закон досі не підписав, з іншого – термін відпустки можуть обмежити керівники навчальних закладів.

Через цю плутанину деякі вищі навчальні заклади Рівненщини і досі не визначили, коли розпочнеться новий навчальний рік. Мовляв, якщо відпустку викладачам не продовжать, то заняття розпочнуть у серпні.

Про це ми писали тут: Навчання у найбільших університетах Рівненщини: Коли почнуться пари і де житимуть студенти (ФОТО)

У школах МОН рекомендує почати офлайн-навчання з 1 вересня, для цього у закладах мають облаштувати укриття, а вчителі, які виїхали закордон, повинні повернутися на робоче місце.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень