Відома «Батьківщина-мати» буде інакшою: Що саме хочуть змінити на головній пам'ятці України

Там хочуть демонтувати радянський герб

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Головну пам'ятку Києва та України «Батьківщину-мати» хочуть візуально оновити, адже досі на її щиті зображений радянський герб, повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

«Батьківщина-мати» з гордим, спокійним обличчям дивиться на Схід, в бік ворога. Рівно піднятим мечем, вона не робить замах, лише показує, що має силу, а щит демонструє готовність захищати Україну. Щит, який позбудеться радянського клейма, – йдеться в повідомленні.

Директор Українського інституту сталевих конструкцій ім. В. М. Шимановського Олександр Шимановський вважає, що заміна герба та решта ремонтних робіт коштуватиме 36 мільйонів гривень. Головна складність полягає ще й у тому, що монтажні роботи доведеться виконувати на висоті 92 метри. Для цього потрібне спеціальне обладнання, а також сприятливі погодні умови.

Проєкт ремонту повинен бути готовий вже до кінця липня цього року.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень