Віденська паска – рецепт на Великдень, який набирає популярності в мережі: як її готувати
Поекспериментуйте з великодньою випічкою
Багато господинь-початківців вважають, що приготування пасок напередодні Великодня – це дуже довгий і складний процес. Мовляв, він вимагає спеціальних навичок і знань.
І якщо ви поки що боїтеся експериментувати з панетоне – італійським варіантом паски, зробіть віденську паску.
Інгредієнти для опари:
- тепле молоко – 175 мл
- пресовані дріжджі – 15 г,
- яйця – 2 шт.
- цукор – 150 г,
- вершкове масло 82,5% – 100 г.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 500 г,
- ванільний цукор – 1 пачка,
- цедра 1 лимона,
- коньяк або ром – 1 ст. л.
Для приготування опари до теплого молока додаємо пресовані дріжджі.
В іншій мисці збиваємо яйця з цукром у пишну масу.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки воно стане кімнатної температури.
Змішуємо все та ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 10 годин – тобто на всю ніч (тому таке тісто ще називають нічним).
Потім просіюємо через сито борошно, додаємо ванільний цукор, цедру лимона та трохи коньяку чи рому.
У борошняну суміш додаємо нічне тісто і замішуємо майбутню віденську паску в комбайні або вручну.
У форми викладаємо 1/3 тіста, накриваємо їх рушником і ставимо в духовку, розігріту до 50°С, на 2-3 години.
Коли тісто підійде, знімаємо рушники, розігріваємо духовку до 175°С (режим верх-низ, без конвекції), при цьому не виймаючи паски.
Випікаємо віденські паски в духовці приблизно 40 хвилин. Потім виймаємо, чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і покриваємо глазур'ю.
Джерело: apostrophe
Радіо Трек: НОВИНИ