Від підборів може бути мігрень: Як правильно вибирати взуття, щоб не зашкодити здоров’ю ніг

Все здоров’я – у ногах, кажуть фахівці

Взуття – це те, що робить наш день. Якщо воно незручне, то настрій точно буде негативним. Тому фахівці радять ретельно підходити до вибору нової пари взуття.

Раніше у США та Великій Британії у взуттєвих магазинах був педоскоп. Це пристрій, який за допомогою рентген-променів просвічував ногу і визначав, чи добре сидить взуття.

Як вибрати ідеальну пару та зберегти здоров’я ніг у сучасному світі

  • Завжди міряйте взуття

Не замовляйте взуття через інтернет без можливості приміряти. Розмірні лінійки у різних виробників можуть відрізнятись. Повнота моделей може бути різною. Приміряючи взуття, перевірте його і на гнучкість у носовій частині. Стопа має безперешкодно згинатися під час ходіння.

  • Фіксація на нозі – ще один важливий момент

Якщо стопа надто вільно розміщена у взутті, зміщується при ходінні, це негативно впливає на ходу. Щонайменше ввечері ноги будуть набряклі.

  • Купуйте взуття після обіду

Не купуйте взуття зранку, бо найкращий час для примірки – після обіду. Куплене під час ранкового шопінгу взуття до вечора може тиснути.

  • Правильний розмір

Туфлі дуже подобаються, але трохи тиснуть? Є безліч варіантів розтягнути взуття, але фахівці не радять цього робити. Бо таке взуття все одно викликатиме ортопедичні проблеми. Якщо ви не можете вільно рухати пальцями ніг у колодці, це – не ваш варіант.

  • Проблеми модниць

Деякі жінки люблять жертвують здоров’ям своїх ніг заради краси, через це у них з’являються мозолі, вростаючі нігті й навіть деформації стопи. Зазвичай причиною цього є туфлі з вузьким носом. Тоді може виникнути бурсит. Також високі підбори викликають негативні зміни в опорно-руховому апараті. Тоді навантаження зі стоп переходить на колінні та тазостегнові суглоби. Окрім проблем із суглобами це може викликати викривлення постави, порушення кровопостачання головного мозку та хронічні мігрені.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень