Від Карпат до Маріуполя: ветеран АТО дістався на хендбайку до Рівного (ФОТО/ВІДЕО)

Так чоловік хоче вшанувати захисників, які віддали своє життя за незалежність України

Об'єднавчий пробіг «Від Карпат до Маріуполя» стартував з Ужгорода 9 серпня. А вже сьогодні, 11 серпня, ветеран російсько-української війни Сергій Салій з командою завітали до Рівного. Такий захід приурочили до 30-ої річниці незалежності України.

Хотів би присвятити цей велопробіг усім тим людям, які віддали частинку свого здоров’я, а хтось і життя, за нашу Україну, – відзначив Сергій Салій.

Сергій Салій воював на сході України у 2015 році. На фронті отримав поранення, чоловіка вдалося врятувати.

Минулого року доброволець звернувся до Асоціації  інвалідів АТО з проханням допомогти йому придбати хендбайк. Асоціація організувала флешмоб, до якого долучилися тисячі українців з різних куточків планети. Спеціальний хендбайк шукали по всьому світі, а знайшли в Німеччині.

Коштував він 3 тисячі 200 євро. Придбали хендбайк за гроші благодійників, держава на нього не дала абсолютно нічого, каже Сергій Салій.

8 серпня відбулася розпаковка Хендбайку на Михайлівській площі біля Стіни пам'яті, обкатали прилад для всеукраїнського пробігу та рушили на Закарпаття.

Увесь час пліч-о-пліч з бійцем була його дружина. Сергій каже, це його ангел охоронець.

Між містами ветеран з командою їдуть автомобілем, а на хендбайку – в містах, через які проїжджатимуть.

Разом з дружиною та групою підтримки проїхали вже Ужгород, Львів, Рівне. Сьогодні Сергій Салін завітає у Клеванський госпіталь ветеранів війни. Звідти продовжить свою мандрівку містами України. Доїхати до Маріуполя чоловік планує 19 серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень