Від чого в Україні залежить розмір пенсії

У Пенсійному фонді поділилися важливою інформацією

При призначенні пенсії в Україні важливим є не лише стаж, а й те, яку заробітну плату отримував пенсіонер. Саме вона впливатиме на розмір майбутньої пенсійної виплати.

Згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» при обчисленні пенсії в Пенсійному фонді враховують заробіток людини за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

 

Заробітну плату за цей період обчислюють за даними реєстру застрахованих осіб.

Між тим варто зазначити, що довідку про заробіток за будь-які 60 календарних місяців роботи поспіль до 1 липня 2000 року обов’язково потрібно надати ПФУ у разі, якщо людина після 1 липня 2000 року отримала менше ніж 5 років страхового стажу. В інших випадках довідку про заробітну плату можна надавати за бажанням.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень