Новий вид пенсії з’явиться в Україні

Але платитимуть її не всім

В Україні триває підготовка до впровадження накопичувальної пенсійної системи, яку запустять після перемоги.

Завдяки нововведенню українці зможуть отримувати більше, але торкнеться це лише тих, хто працює. Нинішні пенсіонери отримуватимуть те, що вони заробили протягом свого трудового стажу.

Заступниця міністра соціальної політики Дар’я Марчак розповіла, що одним із важливих моментів на стадії розробки законопроєкту про накопичувальну пенсію є кроки щодо забезпечення збереження накопичень. Вона каже, що накопичення збережуть завдяки інвестиціям та посиленому контролю за пенсійними фондами.

Немає єдиного універсального інструменту, як забезпечити збереження накопичень. Але ми розуміємо, що є комплекс інструментів, на які слід покладатися, щоб забезпечити захист інвестицій від інфляції, – зауважила Дар’я Марчак.

За її словами, йдеться про комбінацію інвестиційних інструментів для того, щоб це були помірні ризики та максимально можлива при цьому дохідність вкладів. З іншого боку, це також питання убезпечити громадян від будь-яких маніпуляцій, махінацій з грошима.

Дар’я Марчак каже, що значна частина реформи спрямована саме на те, щоб забезпечити якісний нагляд, перевірку інформації та дій усіх залучених до неї учасників. Йдеться про посилену відповідальність керівництва кожної пенсійної установи, яка буде допущена до укладання угод. Це дозволить мінімізувати будь-які ризики шахрайства та некомпетентного управління. 

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень