«Вибачте, термінал не працює»: який штраф загрожує за цю фразу

Не тільки підприємцю. Продавцю чи офіціанту також передбачена відповідальність

Українських підприємців попередили про штрафи за відмову приймати платіжні картки. Податкова та Держпродспоживслужба повідомили про системні скарги громадян на те, що продавці та працівники сфери громадського харчування відмовляють у безготівковому розрахунку через термінали.

Це — порушення закону, що обмежує права споживача, і за це передбачено штраф до 8,5 тисяч гривень не лише для підприємця, а й для співробітника, який відмовляється приймати картку.

 

Відповідальність за відмову у безготівковому розрахунку 

штраф у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 8 тисяч 500 гривень – для суб'єктів господарювання;

штраф у розмірі від 2 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 34 до 85 гривень – на осіб, які здійснюють розрахункові операції;

штраф від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 85-170 гривень – на посадових осіб.

Хто може відмовити у розрахунку карткою

Постановою КМУ від 29.09.2010 № 878 «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів» передбачене звільнення окремих категорій продавців від обов'язкового прийому карток.

Йдеться про суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менш ніж 25 тисяч осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень