«Ви повинні знати»: Зеленський вперше назвав втрати ЗСУ у війні з Росією

Та заявив про єдиний спосіб, у який може закінчитися війна

Президент України Володимир Зеленський виступив через відеозв'язок на конференції Reuters Next. Під час якої вперше заговорив про українські втрати та заявив, як може закінчитись повномасштабне вторгнення в Україні.

- Але ви маєте знати: я не можу ділитися з вами нашими жертвами, нашими втратами, але можу сказати, що їх на сьогодні мінімум уп'ятеро менше, - заявив Зеленський, передає ОПУ.

Президент України наголосив, що Росія у декілька разів більша за Україну як територіально, так і за кількістю населення, однак лише за 8 листопада ЗСУ ліквідували 1080 російських солдатів.

- Станом на 9 листопада втрати окупантів у війні проти України становлять близько 308 720 бійців загиблими та пораненими.

 

Нагадаємо, що Володимир Путін часткову могілізацію на Росії запровадив ще від 21 вересня 2022 року. Згодом міністр мінубивств Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відрядженням у, так звану, зону «СВО».

 

А Держдума РФ дозволила відправляти на війну засуджених за тяжкі злочини, оті, так звані, загони «Шторм-Z». Свої втрати Росія не визнає, а за загиблих бійців родинам дарують шубки, - заявив Зеленський.

Водночас він назвав єдиний спосіб, у який може закінчитися війна.

- Насамперед вони мають вийти, тому що це реальний спосіб зупинити війну. Вони мають вийти, і після цього ми можемо розпочати дипломатичну платформу або шлях до того, як закінчити війну, - наголосив президент України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень