«Ви не проти, якщо лекція буде російською?» - за таку пропозицію викладачів штрафуватимуть

Дехто вже навіть змушений був викласти кругленьку суму

В Україні оштрафували викладача одного зі столичних вишів за використання російської мови під час проведення занять для студентів 3 курсу.

Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Викладача визнали винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 188-52 Кодексу України та оштрафували на 3400 гривень.

За словами мовного омбудсмена, викладач порушив частину першу ст. 21 («Державна мова у сфері освіти») Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Тарас Кремінь зауважив:

Сфера освіти, яка мала би бути прикладом у питанні дотримання мовного законодавства, на жаль, серед тих, де ми щороку фіксуємо чималу кількість порушень.

 

2021-го ми отримали 157 звернень громадян щодо порушень мовного законодавства окремими педагогічними, науково-педагогічними працівниками закладів дошкільної, загальної середньої, вищої освіти, а протягом 2022 року - близько 70.

Уповноважений підкреслив:

Кожен український учитель, науковець, вихователь чи методист - еталон дотримання закону та утвердження державної мови. Тому наша увага до сфери освіти, як і підтримка освітніх ініціатив, буде високою, а реакція на порушення закону, як і захист мовних прав громадян, буде належною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень