«Везти хворого вперед ногами – це нормально», - відомий рівненський лікар

Чому так - пояснив

Усупереч забобонам, відомий рівненський лікар, ініціатор відкритих реанімацій Павло Сільковський вважає, що транспортувати пацієнта треба так, як йому зручно, і немає значення, чи вперед ногами, чи вперед головою.

Три роки тому він поділився власним досвідом перевезення живих пацієнтів ногами вперед і написав на своєму Facebook, що й надалі так робитиме.

Тим паче, за час, що минув, жодних змін у медицині не сталося: кращі каталки в лікарні з’явилися, але хіба з гуманітарної допомоги. Тож пацієнтів доводиться й далі перевозити на старих.

І тільки-но лікар Сільковський розвертав каталки, щоб пацієнта перевозити вперед ногами, бо так він бачить, куди його везуть, - медика за це засуджували.

[media=186217] Павло Сільковський пише:

"У центрі уваги у нас не пацієнт. Тому і транспортують його не як людину, а як сукупність біомаси. Заходиш в лікарню, а на вході - кілька чорних меморіальних дощок.

Нагадування про те, що лікарі повмирали і ти помреш - не напрягайся. А ми тут про високі матерії говоримо. Нам би хоч до середніх спочатку", -

Він аргументував свою думку, чому пацієнта краще везти усе ж вперед ногами:

"Я був приємно вражений, коли побачив, як транспортують хворих по лікарні у Сполучених Штатах. Пацієнти там розташовуються так, щоб зайняти зручне напівсидяче положення і їдуть ногами вперед. Точно так само, як ми рухаємося в автомобілях. І ніхто їх трупами при цьому не вважає".

[media=186364]А в Рівненській обласній дитячій лікарні, де працював медик, коли віз дитину в операційну так, щоб їй було спокійніше – уперед ногами, його засуджували навіть колеги-лікарі. Мовляв, на який результат операції тепер розраховувати?  

"Якщо ви впевнені у своїй компетенції, то невже зручне транспортування зіпсує вашу роботу? Але знову і знову переконуюся, що віри і впевненості в наших людей дуже мало. Марновірства багато. Тому нічого з такими змінами не виходить", - резюмував Павло Сільковський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень